Camille carrot and almond cakes
TM6 TM5 TM31

Camille carrot and almond cakes

4.6 (58 ocen)

Składniki

  • 200 g raw sugar
  • 50 g raw almonds
  • 200 g carrots, cut into pieces (3 cm)
  • 90 g orange juice (approx. 1½ oranges)
  • 2 eggs
  • 100 g grapeseed oil
  • 100 g full cream milk
  • 300 g plain flour
  • 1 pinch sea salt
  • 2 tsp baking powder
  • 40 g flaked almonds, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1255.5 kJ / 298.9 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
13.9 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
2.4 g
Sód
90.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy