![Camille carrot and almond cakes Camille carrot and almond cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C8B51CE-F320-4B97-B066-BC6C3563057B/Derivates/0308EB43-33B9-4318-8050-25A3B10312C3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g raw sugar
- 50 g raw almonds
- 200 g carrots, cut into pieces (3 cm)
- 90 g orange juice (approx. 1½ oranges)
- 2 eggs
- 100 g grapeseed oil
- 100 g full cream milk
- 300 g plain flour
- 1 pinch sea salt
- 2 tsp baking powder
- 40 g flaked almonds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1255.5 kJ / 298.9 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 90.9 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin pancakes
1 Std. 35 Min
Coconut oat biscuits
45 Min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Quick almond biscuits
35 Min
Apple and cinnamon muffins
35 Min
Lemon and lime polenta cakes
40 Min
Zucchini banana loaf
1 Std. 45 Min
Choc chunk and pomegranate oatmeal cookies
45 Min
Pumpkin loaf
1 Std. 45 Min
Basic berry muffins
40 Min
Apple cinnamon muffins
40 Min
Chocolate carrot muffins (Toddlers and beyond)
50 Min