Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Sushi Reis
- 370 g Wasser und mehr zum Einweichen
-
250
g Garnelen, roh, geschält, entdarmt
lub 250 Garnelen, roh, geschält, TK, entdarmt, aufgetaut - 50 g grüne Erbsen, frisch oder TK
- 50 g Mais, aus der Dose, abgetropft
- 30 g helle Sojasauce
- 20 g Sesamöl, geröstet, und etwas mehr zum Beträufeln
- 30 g Austernsauce
- 20 g Reisessig
- 1 - 1 ½ TL brauner Zucker
- 1 - 1 ½ TL Salz
- 3 Frühlingszwiebeln, in Ringen, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1467 kJ / 351 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 1564 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grünes Garnelen-Curry mit Blumenkohl-Reis
50 Min
Miso-Bowl
35 Min
Blumenkohl-Couscous-Bowl mit Ponzu-Thunfisch und Wasabi-Mayo
20 min
Miso-Udon-Carbonara
25 min
Pad Thai
40 Min
Garnelen-Fajitas mit Joghurt-Guacamole und Sprossen
25 min
Khao Pad (Gemüsereis)
1 Std. 30 Min
Asia-Reis mit Garnelen
40 Min
Kräutergarnelen mit Gnocchi
20 min
Butter-Hähnchen mit Knoblauch-Naan
1 Std. 30 Min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 Min