Japanische Udon-Nudeln mit Hackfleisch
TM6 TM5

Japanische Udon-Nudeln mit Hackfleisch

3.9 ( 62 oceny )

Składniki

  • 2 Knoblauchzehen
  • 10 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
  • 60 g Sesamöl
  • 20 g Zucker
  • 1 EL Reisessig
  • 40 g Sojasauce
  • 150 g rote Paprika in Streifen (ca. 5 x 1 cm)
  • 200 g Pak Choi in Stücken (2-3 cm)
  • 50 g rote Zwiebeln in dünnen Ringen (5 mm)
  • 400 g Hackfleisch, gemischt
  • ½ TL Salz
  • 20 g Austernsauce
  • 400 - 460 g Udon-Nudeln
  • 20 g Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
  • 20 g Sesam, geröstet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
644 kcal / 2695 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
38 g
Węglowodany
50 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Sód
1348 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy