Japanische Udon-Nudeln mit Hackfleisch

Japanische Udon-Nudeln mit Hackfleisch

4.0 83 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    2
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Sesamöl
    60 g
  • Zucker
    20 g
  • Reisessig
    1 EL
  • Sojasauce
    40 g
  • rote Paprika in Streifen (ca. 5 x 1 cm)
    150 g
  • Pak Choi in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • rote Zwiebeln in dünnen Ringen (5 mm)
    50 g
  • Hackfleisch, gemischt
    400 g
  • Salz
    ½ TL
  • Austernsauce
    20 g
  • Udon-Nudeln
    400 - 460 g
  • Frühlingszwiebeln in dünnen Ringen
    20 g
  • Sesam, geröstet
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 644 kcal / 2695 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 1348 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...