Lam med urteskorpe, ertepuré og asparges

Lam med urteskorpe, ertepuré og asparges

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

Lam med urteskorpe
  • vegetabilsk olje
    ½ ss
  • smør, usaltet pluss 20 g myknet
    ½ ss
  • lammecarré (600-700 g totalt), tykke lag av fett fjernet
    1 - 2
  • havsalt til krydring
  • malt svart pepper til krydring
  • brød revet i biter
    1 skive
  • hvitløksfedd
    2
  • persilleblader, ferske
    5 g
  • timian, fersk kun blader
    3 - 4 kvister
  • sitron kun finrevet skall
    1
  • olivenolje
    20 g
  • dijon sennep
    1 ss
Ertepuré og asparges
  • vann, kokende
    500 g
  • grønne erter, frosne
    250 g
  • asparges tørre ender fjernet
    350 g
  • kremfløte
    30 g
  • smør, usaltet myknet
    20 g
  • havsalt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    2 klyper

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 22.8 g
Kalorie 1763 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie