Tradisjonell østerriksk gulasj

Tradisjonell østerriksk gulasj

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porsjoner

Składniki

  • biffkjøtt egnet til stuing delt i biter (3 cm)
    600 g
  • sennep (feks. engelsk sennep)
    20 g
  • løk delt i 8-10 båter
    350 g
  • smør, usaltet, klarnet
    30 g
  • tomatpuré
    20 g
  • hvitløksfedd etter smak, delt i to
    1 - 2
  • paprika krydder, søtt
    3 ts
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • kajennepepper
    ¼ ts
    ¼ ts paprika krydder, sterk
  • merian, tørket
    1 ts
    oregano, tørket
  • oksebuljong terning (til 0,5 l) smuldret
    ½
    ½ ts kjøttbuljongpaste, hjemmelaget
  • vann
    200 g
  • rødvin (opcjonalnie)
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 32 g
Kalorie 1483 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie