Halloumi-Schnitten mit Rote-Bete-Salat

Halloumi-Schnitten mit Rote-Bete-Salat

4.4 177 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Rote Bete in Stücken
    500 g
  • Pastinaken in Stücken
    200 g
  • Wasser
    600 g
  • Öl zum Braten
  • Halloumi in Scheiben, diagonal halbiert
    400 g
  • Walnusshälften
    30 g
  • Dill abgezupft
    10 g
  • Zwiebeln halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Griechischer Joghurt (10% Fett)
    220 - 250 g
    220 - 250 g Naturjoghurt
  • Zitronensaft
    10 g
  • Weißweinessig
    1 - 2 EL
  • Meerrettich, aus dem Glas, gerieben
    1 - 2 TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ - ½ TL
  • Vollkornbrot in Scheiben, geröstet, zum Servieren
  • Rucola zum Servieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1343 mg
Białko 23 g
Kalorie 1938 kJ / 463 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...