Süßkartoffel-Sonnenweizen mit Feta

Süßkartoffel-Sonnenweizen mit Feta

4.5 226 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Süßkartoffeln in Würfeln (ca. 2 cm)
    700 g
  • Olivenöl
    35 g
  • Ahornsirup
    20 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
    300 g
  • rote Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehen
    2
  • rote Chilischote, frisch nach Wunsch entkernt
    ½ - 1
  • Wasser
    550 g
  • grüne Paprika in Würfeln (ca. 2 cm)
    1
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft, in Streifen (1 cm)
    40 g
  • Kurkuma
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen (opcjonalnie)
    ½ TL
  • Feta in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Petersilie abgezupft, gehackt, zum Bestreuen
    5 Stängel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1641 mg
Białko 19 g
Kalorie 2693 kJ / 644 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 17.6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 108 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...