Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di fettine di petto di pollo (alte 6-7 mm circa)
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 50.6 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1 Std.
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1 Std.
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Salmone marinato
2 godz. 30 min
Cuori di merluzzo con patate e fagiolini
40 Min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 Min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40 Min
Polpette alla rucola
40 Min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2 godz. 30 min
Gamberoni in guazzetto
40 Min
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1h 40min