![Tomato and Feta Pasta Tomato and Feta Pasta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d78be097cf858a9018307203cfb20570/Derivates/eadf0c20d35b46565f1d89a4717818a36ed80d85.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 tbsp extra virgin olive oil, divided
- 4 garlic cloves, sliced
- 40 oz water
- 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- 10 oz pasta dried, type fusilli
- 20 oz cherry tomatoes, halved
-
12
oz feta cheese block, halved horizontally
lub 12 oz feta cheese block, halved horizontally - 6 sprigs fresh basil, leaves only, chopped, plus extra to garnish
- 4 sprigs fresh oregano, leaves only, plus extra to garnish
- 1 pinch chili flakes, to taste
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- fresh basil, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2678.7 kJ / 640.2 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 63.7 g
- Tłuszcz
- 32.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1385.1 mg
Alternatywne przepisy
Mixed Herbs Rice
35 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
1 godz. 5 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40p
Spanish Rice
35 Min
Ham and Veggie Pasta Salad
25 Min
Chicken Salad Sandwich
15 min
Lemon Orzo
40p
Tomato and Feta Pasta
50 Min
Tex-Mex Bowl
50 Min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Peruvian Steak Bowl with Aji Verde
1h
Lemon Pasta
35 Min