Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
-
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 10 g di lievito di birra disidratato - 400 g di farina senza glutine per pane e pizza
- 30 g di olio di oliva
- ¾ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 30 g di burro
- 100 g di foglie di spinaci freschi
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di panna acida (crème fraîche)
- 300 g di zucchine, a cubetti
- 300 g di pomodorini a metà + q.b.
- 100 g di salmone affumicato a fette sottili, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723 kJ / 412 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 717.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine (senza glutine)
1h 30min
Muffin di pane al mais e formaggio (senza glutine)
45min
Pane ai profumi mediterranei (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Pasta choux (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Burger buns (senza glutine)
5h
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30min
Budino di mais (senza glutine)
15 Min
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Tortino di cioccolato con cuore morbido (senza glutine)
2h 30min
Crêpes (senza glutine)
50 Min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 Min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min