Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua, temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di zucchero
-
10
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 3 g di lievito di birra disidratato - 400 g di farina manitoba
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 100 g di zucchina senza estremità
- 120 g di cipolla rossa a metà, in senso verticale
- 80 g di funghi champignon freschi interi, senza gambo
- 100 g di peperone giallo in 2 spicchi, senza semi
- 100 g peperone rosso in 2 spicchi, senza semi
- 200 g di passata di pomodoro
- 200 g di mozzarella a pezzi
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2496 kJ / 596 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 696 mg
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali
3h
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1h 30 min.
Impasto per pizza di segale
2 Std. 10 Min
Pizza rossa con burrata, melanzane e zucchine insaporite
3 Std. 45 Min
Impasto per pane veloce
45 min.
Pagnotta rustica
3h
Focaccia integrale con cipolle e peperoni (TM6)
3h 20 min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby®
3h
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min.
Focaccia barese TM6
4h
Impasto per pizza integrale
2h