Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pomodori insaporito
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di pomodori ciliegino, in quarti
- 6 foglie di basilico fresche, lavate + q.b.
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di origano secco
Pane senza glutine
- 80 g di grano saraceno
- 490 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di zucchero grezzo di canna
- 250 g di farina senza glutine per pane + q.b.
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 906 kJ / 207 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 690.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette fritte
40 min.
Minestra di pasta, patate e cozze
40 min.
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30min
Trofie al pesto (vegan)
1h 30 min.
Filetto sottovuoto con salsa al pepe, patate Dauphine e fagiolini
2h 30min
Crocchette ai peperoni e cipolle caramellate
9 godz. 30 min
Pagnotta ai semi senza glutine
2h
Focaccia semplice senza glutine
27h 30min
Panini con gocce di cioccolato senza glutine
3h
Schiaffettoni ripieni
1h 30 min.
Ciambelline alla cannella (senza glutine)
1h
Gnocco fritto (senza glutine)
1h 30 min.