Impepata di cozze con salsa al burro bianco

Impepata di cozze con salsa al burro bianco

4.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Salsa al burro bianco
  • scalogni a metà
    3
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di aceto bianco
    30 g
  • di vino bianco
    50 g
  • di burro freddissimo, a pezzi
    280 g
Cozze
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino fresco
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di cozze pulite
    1000 g
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di vino bianco
    150 g
  • di acqua
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 862.5 kcal / 3609 kJ
Białko 30.8 g
Tłuszcz 75.3 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 36.9 g
Sód 739.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...