Impepata di cozze con salsa al burro bianco
TM6 TM5

Impepata di cozze con salsa al burro bianco

3.8 (5 ocen)

Składniki

Salsa al burro bianco

  • 3 scalogni a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di aceto bianco
  • 50 g di vino bianco
  • 280 g di burro freddissimo, a pezzi

Cozze

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ peperoncino fresco
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di cozze, pulite
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 150 g di vino bianco
  • 100 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3609 kJ / 862.5 kcal
Białko
30.8 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
75.3 g
Tłuszcz nasycony
36.9 g
Błonnik
1.1 g
Sód
739.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy