Wersje kompatybilne
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 25 g olive oil
- 300 g cauliflower florets, cut in pieces (2 cm)
- 300 g oat milk
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 2 Tbsp nutritional yeast flakes (opcjonalnie)
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for garnishing
-
250
g prawns, raw, peeled, deveined (see tip)
lub fresh salmon fillets, skinless, cut in pieces (3 cm) - 1 tsp fine sea salt, for cooking pasta
- water, for cooking pasta
- 300 g dried pasta (e.g. linguine, fettuccine, rigatoni, see tip)
- 40 g vegan margarine
- 1 tsp cornflour
- fresh parsley leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2767.6 kJ / 518.1 kcal
- Białko
- 20.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1076.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
One-pot Tomato and Garlic Pasta with Mussels
20 min
Yakisoba Rice Vermicelli
40min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Hash Browns with Scrambled Tofu
25 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40min
Pork Belly, Steamed Broccoli and Sesame Rice
1h
Pasta alla Nerano
40min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Ginger Fried Rice
15min
Massaman Curry with Jasmine Rice
1h
Creamy potato mash
30min
Salmon with Potatoes and Mushroom Cream Sauce
35 Min