Urządzenia i Akcesoria
Potato and Rosemary Focaccia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)30 g
-
water300 g
-
10 g fresh yeastdried instant yeast1 tsp
-
barley malt extractsugar1 tsp
-
extra virgin olive oil50 g
-
strong white bread flour500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
extra virgin olive oil for greasing
-
potatoes thinly sliced (1-2 mm) (see tip)200 g
-
coarse sea salt for sprinkling, to taste1 - 2 pinches
-
rosemary needles only, to taste1 - 2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1189.9 mg
Białko
19 g
Kalorie
2706 kJ /
642 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Clotted Cream and Strawberry Ice Cream
24 godz.
Focaccia
3 godz.
Happy Veggie Empanadas
1 godz. 10 min
Carrot Crêpes with Tomato Sauce
1 godz.
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Almond Easter Sheep
2 godz. 45 min
Salame di Cioccolato (Chocolate Salami)
3 godz. 10 min
Potato Pizza with Vegetables - Pizza di patate con verdure
2 godz.
Curried Panini Bread - Panini al curry e ricotta
2 godz. 35 min
Gozleme
1 godz. 15 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min