Urządzenia i Akcesoria
Potato and Rosemary Focaccia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)30 g
-
water300 g
-
10 g fresh yeastdried instant yeast1 tsp
-
barley malt extractsugar1 tsp
-
extra virgin olive oil50 g
-
strong white bread flour500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
extra virgin olive oil for greasing
-
potatoes thinly sliced (1-2 mm) (see tip)200 g
-
coarse sea salt for sprinkling, to taste1 - 2 pinches
-
rosemary needles only, to taste1 - 2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1189.9 mg
Białko
19 g
Kalorie
2706 kJ /
642 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ciabattine
3 godz. 30 min
Middle Eastern Aubergine Pies
2 godz.
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 godz. 40 min
Khachapuri
1 godz. 30 min
Gozleme
1 godz. 15 min
Falafel in Square Flatbread (R’gaif Bread) with Tahini Sauce
1 godz. 25 min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Milk bread
2 godz. 20 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Persian Flatbreads
1 godz. 45 min
Cottage Loaf
3 godz. 30 min