Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 300 g water
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast -
1
tsp sugar
lub barley malt extract - 50 g extra virgin olive oil
- 500 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
- extra virgin olive oil, for greasing
- 200 g potatoes, thinly sliced (1-2 mm) (see tip)
- 1 - 2 pinches coarse sea salt, for sprinkling, to taste
- 1 - 2 sprigs rosemary, needles only, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2706 kJ / 642 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1189.9 mg
Alternatywne przepisy
Garlic Cheddar Biscuits
30 min
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3 godz. 45 min
Mystery Soup
55 min
Olive Bread Rolls
2 godz.
Focaccia
3h
Mini Oregano Focaccias
3h 40min
Feta, Olive and Herb Muffins
50min
Wholemeal Focaccia
2u. 35min
Baked Camembert with Mandarin Jam and Herb Crackers
1h
Cheese crackers
2 godz. 30 min
Onion Focaccia
3h 20min
Turkish Flatbreads
2 Std. 10 Min