Urządzenia i Akcesoria
Potato and Rosemary Focaccia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
4 portions
Składniki
-
vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm)Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)30 g
-
water300 g
-
10 g fresh yeastdried instant yeast1 tsp
-
barley malt extractsugar1 tsp
-
extra virgin olive oil50 g
-
strong white bread flour500 g
-
fine sea salt2 tsp
-
extra virgin olive oil for greasing
-
potatoes thinly sliced (1-2 mm) (see tip)200 g
-
coarse sea salt for sprinkling, to taste1 - 2 pinches
-
rosemary needles only, to taste1 - 2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1189.9 mg
Białko
19 g
Kalorie
2706 kJ /
642 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
100 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Endless Variations Bread
45 min
Orange Sponge Cake
1 godz.
Focaccia
3 godz.
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1 godz. 30 min
Sweet Breakfast Bread
1 godz. 30 min
Hotteok (Sweet Filled Pancakes)
1 godz. 50 min
Blueberry Peach Jam (No Added Sugar)
20 min
Ham and Onion Bread
30 min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1 godz. 50 min
Focaccia with onions
2 godz.
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 godz. 10 min
Cheese Scones
20 min