Urządzenia i Akcesoria
Roasted Chickpeas
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
tinned chickpeas rinsed, drained then patted dry (1 x 400 g tin, see tip)240 g
-
vegetable oil10 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
sweet paprika½ tsp
-
garam masala½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
dried chilli flakes to taste2 - 3 pinches
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
361.4 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
426 kJ /
102 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quick Falafel
30 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole
1 godz.
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Banana and Oatmeal Energy Bars
1 godz. 10 min
Basil Pesto
10 min
Colourful Quinoa Salad
40 min
Parmesan and Oat Rolls
1 godz. 40 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Spiced Nuts
20 min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 min
Honey Parmesan Parsnips
50 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min