Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 1 œuf
- 100 g de beurre mou
- 135 g de sucre en poudre
- 300 g de farine de blé
- 1 ½ sachet de levure chimique
- 15 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 650.3 kJ / 155.4 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 123.9 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Palets bretons à la coco
45min
Chocolat blanc, amandes et noix de coco
40min
Gâteau aux pommes
1h
Biscuits salés au paprika et sésame
40min
Croquets aux noix de pécan
55min
Croustillants à la noisette
45min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min
Gâteau moelleux au citron
1h
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Muffins façon pizza
35min
Gâteau fondant aux pommes tout simple
50min