Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre demi-sel
- 250 g de farine de blé (T 45) + un peu pour le plan de travail
- 60 g de sirop d'agave
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 1 œuf
- 100 g de chocolat au lait praliné (spécial dessert)
- 80 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 bananes
- 30 g de chocolat noir
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1580 kJ / 378 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Crumble aux pêches et au romarin
45min
Biscuits à la pâte à tartiner au chocolat
1 godz. 40 min
Pêches pochées à la vanille, yaourt soja vanillé et framboises
25min
Tarte chocolat-cacahuète
1 godz. 30 min
Gâteau dinosaure
1h 20min
Cookie géant
40min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25min
Brownies aux noix de pécan
45min
Crumble poires-chocolat
45min
Tarte chocolat-noisettes
4h 20min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 godz.
Tarte poire-chocolat
55 min