
Urządzenia i Akcesoria
Lapskaus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsjoner
Składniki
-
løk80 g
-
gulrot delt i 2100 g
-
persillerot delt i 3100 g
-
kålrabi i 4 cm x 4cm100 g
-
purreløk kun det hvite, vasket50 g
-
biffkjøtt egnet til stuing i biter, uten bein (2cmx2cm), renset for sener.500 g
-
nøytral olje10 g
-
salt pluss ekstra etter smak1 ½ ts
-
vann400 g
-
poteter skrelt, i biter400 g
-
oksebuljong terning (til 0,5 l)2
-
persilleblader, ferske (opcjonalnie) til pynt
-
pepper, malt etter smak
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porsjon
Sód
2220.2 mg
Białko
31.6 g
Kalorie
1296.9 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
27.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen