Lapskaus

Lapskaus

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsjoner

Składniki

  • løk
    80 g
  • gulrot delt i 2
    100 g
  • persillerot delt i 3
    100 g
  • kålrabi i 4 cm x 4cm
    100 g
  • purreløk kun det hvite, vasket
    50 g
  • biffkjøtt egnet til stuing i biter, uten bein (2cmx2cm), renset for sener.
    500 g
  • nøytral olje
    10 g
  • salt pluss ekstra etter smak
    1 ½ ts
  • vann
    400 g
  • poteter skrelt, i biter
    400 g
  • oksebuljong terning (til 0,5 l)
    2
    2 ss kjøttfond, hjemmelaget, (se tips)
  • persilleblader, ferske (opcjonalnie) til pynt
  • pepper, malt etter smak

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 310 kcal / 1296.9 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 9.1 g
Węglowodany 27.2 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 2220.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie