
Urządzenia i Akcesoria
Kjøttkaker i brun saus
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 stykker
Składniki
Kjøttfarse
-
løk delt i to½
-
hvitløksfedd1
-
kjøttdeig av storfe400 g
-
salt (ca.10 g)1 ss
-
fløte135 g
-
melk135 g
-
muskatnøtt, malt½ ts
-
kajennepepper⅖ ts
-
nøytral olje til smøring
Saus
-
vann500 g
-
maisstivelse20 g
-
oksebuljong terning (til 0,5 l)1
-
smør20 g
-
muskatnøtt, malt½ ts
-
sukkerkulør4 - 5 dråper
-
salt
-
pepper, malt
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 16 stykker
Sód
5221.6 mg
Białko
89.4 g
Kalorie
7577.1 kJ /
1811 kcal
Tłuszcz
124.8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
56.9 g
Węglowodany
77.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen