Kjøttkaker i brun saus

Kjøttkaker i brun saus

4.0 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
16 stykker

Składniki

Kjøttfarse
  • løk delt i to
    ½
  • hvitløksfedd
    1
  • kjøttdeig av storfe
    400 g
  • salt (ca.10 g)
    1 ss
  • fløte
    135 g
  • melk
    135 g
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • kajennepepper
    ⅖ ts
  • nøytral olje til smøring
Saus
  • vann
    500 g
  • maisstivelse
    20 g
  • oksebuljong terning (til 0,5 l)
    1
    2 ss kjøttfond, hjemmelaget
  • smør
    20 g
  • muskatnøtt, malt
    ½ ts
  • sukkerkulør
    4 - 5 dråper
  • salt
  • pepper, malt

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 16 stykker

Kalorie 1811 kcal / 7577.1 kJ
Białko 89.4 g
Tłuszcz 124.8 g
Węglowodany 77.4 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 56.9 g
Sód 5221.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie