Wersje kompatybilne
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 750 g Milch
- 2 Prisen Muskat, gerieben
- 1 TL Salz
- 250 g Polenta-Grieß
- 1 Ei
- 50 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1522 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Gebratene Polenta mit Letscho
55 min
Risotto
30 min
Polentatarte mit Ricotta und Kürbis
1 godz. 5 min
Polenta
30 min
Pikante Sterzschnitten
55 min
Karfiolkuchen
1h 40min
Polentaschnitten mit Gemüse
45 min
Malfatti mit Salbei, brauner Butter und Käse
1h 10min
Schnelle cremige Polenta
25 min
Tomaten-Paprika-Pisto als Gemüseergänzung zu Parmesan-Polenta-Rauten
1h 15min
Cremige Polenta
45 min
Polenta mit Spinat und Käse
1h