Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dacquoise de avellanas
- 2 huevos
- 65 g de azúcar glas
- 45 g de avellanas tostadas molidas
- 20 g de granola
Crujiente de praliné
- 100 g de chocolate con leche praliné en trozos
- 100 g de barquillos cubiertos de chocolate, en trozos
Mousse de praliné
- 3 hojas de gelatina
- 350 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de chocolate con leche praliné, en trozos
- 30 g de crema de cacao y avellanas
Terminación
- 20 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2151 kJ / 514 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 133.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tronco navideño de chocolate
2óra 30p
Tarta de pistacho, mascarpone y pomelo
4 godz. 10 min
Tarta rayada
3h
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14h
Tarta panal
6sa
Tarta de invierno con granada
3 godz. 25 min
Bizcocho con caramelo salado
1 godz. 30 min
Tronco de Navidad
8h 30min
Minicakes de chocolate
1u. 45min
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Brazo gitano de café
1 godz. 30 min
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2 Std. 35 Min