Pastel semifrío de praliné de avellanas

Pastel semifrío de praliné de avellanas

4.4 12 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz.
8 raciones

Składniki

Dacquoise de avellanas
  • 2 huevos
  • 65 g de azúcar glas
  • 45 g de avellanas tostadas molidas
  • 20 g de granola
Crujiente de praliné
  • 100 g de chocolate con leche praliné en trozos
  • 100 g de barquillos cubiertos de chocolate, en trozos
Mousse de praliné
  • 3 hojas de gelatina
  • 350 g de nata (35% de grasa)
  • 180 g de chocolate con leche praliné, en trozos
  • 30 g de crema de cacao y avellanas
Terminación
  • 20 g de cacao puro en polvo

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 514 kcal / 2151 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 34.7 g
Węglowodany 45.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Sód 133.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...