Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendra cruda sin piel
- 120 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 pellizco de sal
- 370 g de harina de fuerza (y algo más para enharinar)
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- 40 g de mantequilla (y algo más para engrasar)
- 100 g de granillo de almendra cruda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 45.6 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho tierno con naranjas en almíbar
2 Std. 30 Min
Galletas saladas de pistacho
30min
Tortitas de patata rallada
35min
Menú: Judías blancas con chorizo en salsa de tomate. Bacalao al limón. Natillas de naranja.
1 Std.
Corona de brioche con chocolate
4 Std. 45 Min
Bizcocho de vainilla
1 Std.
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Quiche de cinco quesos con mermelada de higos
2h
Cake de yogur y chocolate
1 Std. 30 Min
Tarta de chocolate y mantequilla salada
1 Std. 25 Min
Bizcocho de manzana y canela
1 Std. 15 Min
Bizcocho de aceite de oliva
40min