Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocanti de frutos secos
- 30 g de avellanas tostadas
- 30 g de nueces en mitades
- 30 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- 30 g de almendras tostadas sin sal
- 250 g de azúcar
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla en trozos
Hojaldre
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 22705 kJ / 5431.8 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 373.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 173.7 g
- Błonnik
- 38.1 g
- Sód
- 1273 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo
3u. 50min
Tarta de chocolate almendrada
3h
Brazos de chocolate y praliné
3h
Tronco de Navidad de mazapán
1u.
Tarta rayada
3h
Tarta Sacher
3h
Roscón bombón
4h
Tiramisú de chocolate
5h 20min
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5 godz. 30 min
Bizcocho de naranja XXL
1h 15min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min