Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocanti de frutos secos
- 30 g de avellanas tostadas
- 30 g de nueces en mitades
- 30 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- 30 g de almendras tostadas sin sal
- 250 g de azúcar
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 g de mantequilla en trozos
Hojaldre
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 22705 kJ / 5431.8 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 465 g
- Tłuszcz
- 373.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 173.7 g
- Błonnik
- 38.1 g
- Sód
- 1273 mg
Alternatywne przepisy
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Tronco de Navidad con praliné
2u. 20min
Tarta San Marcos
4h
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2h
Tronco navideño de chocolate
2h 30min
Pastel de crema bávara de yogur y naranja
13u. 30min
Tarta Sacher
3 Std.
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta crujiente de trufa y praliné de avellanas
14h
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Nata de trufa
8 godz. 15 min