Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 150 g de harina de fuerza
Bollo portugués
- 120 g de azúcar
- 90 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 3 huevos
- 2 cucharaditas de piel de limón rallada
- 25 g de vino de Oporto
- 400 g de harina de fuerza
- ½ - 1 cucharadita de canela molida
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1195 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 32.8 mg
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3h
Mousse de yogur
6h 15min
Croissants con mousse de atún
3h 20min
Pan greñado art
3h 30min
Caracolas con mazapán
1h 40min
Minihojaldres de almendra
30min
Angel food pavlovas
3h 30min
Corona de almendra
35min
Helado de queso y frambuesas bajo en calorías
10h 15min
Pan de caja
2h 15min
Brioche rápido
1h 50min
Medias noches
1u. 20min