Cocción de alubias

Cocción de alubias

3.5 55 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 9 godz. 20 min
750 g

Składniki

  • 300 g de alubias secas (judías blancas secas)
  • 1000 g de agua fría (reserve 1 vaso de agua del remojo para cocer)
Cocción
  • 1300 g de agua
  • 120 g de cebolla cortada en trozos
  • 70 g de zanahoria cortada en trozos
  • 100 g de puerro cortado en rodajas
  • 1 - 2 dientes de ajo sin pelar
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 5 granos de pimienta negra
  • 1 hoja de laurel seca
    1 ramita de hierbas frescas variadas, (perejil, hierbabuena, menta, tomillo, romero, etc.)
  • 1 cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 212 kcal / 888 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 28.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 338.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...