Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz red onions, cut into wedges (¼ in.)
- 1 ½ oz red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- ½ garlic clove
- 1 ½ oz freshly squeezed lemon juice
- ¾ tsp salt, to taste, divided
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
- 10 ½ oz water
- 17 ½ oz fresh raw medium shrimp, peeled, deveined
- 2 lemons, 1 sliced, 1 cut into wedges, to garnish
- 7 oz fennel bulb, thinly sliced, plus fronds, to garnish
- 14 oz cherry tomatoes, halved
- 2 oz baby arugula
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 986 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Shrimp and Quinoa Bowl
30min
Spring Greens and Grapefruit Salad
30min
Mediterranean Shrimp and Orzo Soup
1h 5min
Shrimp in Garlic Sauce
25min
Shrimp Sauté
25min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min
Cranberry-Almond Chicken Salad
15min
Garlic Shrimp
35min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25min