Urządzenia i Akcesoria
Matzo Ball Soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
large eggs4
-
matzo meal3 oz
-
vegetable oil divided1 ½ oz
-
chicken stock low sodium, divided96 oz
-
salt to taste, plus extra to season¼ - ½ tsp
-
baking soda¼ tsp
-
cream of tartar⅛ tsp
-
dried parsley½ tsp
-
dried chives, chopped⅛ tsp
-
dried dill (opcjonalnie)⅛ tsp
-
onions cut into pieces6 oz
-
carrots cut into pieces (2 in.)3 oz
-
garlic cloves2
-
white pepper plus extra to season¼ tsp
-
chicken breast fillet, boneless skinless sliced in thirds (approx. 12 oz)1
-
dill, fresh plus extra to garnish2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2139 mg
Białko
17 g
Kalorie
1042 kJ /
249 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Raspberry Vinaigrette
10 dk
Challah
3sa 10 dk
Charoset
10 dk
Noodle Kugel
55 dk
Parmesan Stock Cubes
35 dk
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25 dk
Nectarine and Cherry Panzanella Salad
25 dk
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 dk
Cauliflower and Date Tagine
55 dk
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 dk
Spinach and Artichoke Dip
20 dk
Parmesan Risotto (TM6/7)
30 dk