Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta Choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiaini di zucchero (10 g)
- 120 g di farina
- 3 uova (da 60 g circa)
Salsa al cioccolato e preparazione dei profiteroles
- 250 g di cioccolato fondente (min. 70 % di cacao) a pezzi
- 40 g di burro a pezzi
- 200 g di latte
- gelato alla vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Bomboloni croccanti con crema
5h 30min
Profiteroles
2 godz.
Torta soffice al cioccolato e caffè
1 Std. 20 Min
Pasta choux
2 godz.
Tartufi assortiti al cioccolato
45 min
Viennesi con glassa al cioccolato
50 min
Canestrelli
Brak ocen
Rotolo al limone
3 godz.
Babà napoletano
2 godz. 45 min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Cigni alla crema diplomatica
2 godz.
Bignè con crema pasticcera
3 godz.