Pastiera fiori d'arancio

Pastiera fiori d'arancio

4.6 9 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 12 godz.
16 fette

Składniki

Frolla
  • di zucchero
    200 g
  • arancia la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • uova
    2
  • tuorli d'uovo
    2
  • di burro freddo, a pezzi
    250 g
  • di farina
    500 g
  • di sale
    1 pizzico
Farcitura
  • di grano cotto per pastiera
    500 g
  • di latte
    200 g
  • di burro
    40 g
  • di acqua millefiori (fior d'arancio)
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    300 g
  • uova
    6
  • di scorza di arancia candita a pezzi
    80 g
  • di ricotta di pecora fresca ben scolata dal siero
    500 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 509 kcal / 2129 kJ
Białko 12.2 g
Tłuszcz 22.9 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...