
Urządzenia i Akcesoria
Pastiera fiori d'arancio
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 12 godz.
16 fette
Składniki
Frolla
-
di zucchero200 g
-
arancia la scorza (senza la parte bianca)½
-
uova2
-
tuorli d'uovo2
-
di burro freddo, a pezzi250 g
-
di farina500 g
-
di sale1 pizzico
Farcitura
-
di grano cotto per pastiera500 g
-
di latte200 g
-
di burro40 g
-
di acqua millefiori (fior d'arancio)1 cucchiaino
-
di zucchero300 g
-
uova6
-
di scorza di arancia candita a pezzi80 g
-
di ricotta di pecora fresca ben scolata dal siero500 g
Wartości odżywcze na 1 fetta
Kalorie
509 kcal /
2129 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
22.9 g
Węglowodany
67.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Idee gustose
156 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria