Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro, a pezzi, a temperatura ambiente
- 100 g di zucchero
- 10 g di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 1 uovo
- 300 g di farina bianca + q.b. per il piano di lavoro
- 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
- 50 g di zucchero a velo
- 200 g di confettura di lamponi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 960 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Torta marmorizzata
2h
Cake al limone
1hod. 5min
Rotolo al cioccolato e nocciole
1óra
Cordon bleu
30p
Purè di patate
45p
Panna montata
10p
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Pennette allo zafferano e gamberetti
40p
Pasta Choux
2h
Cannoli alle nocciole
Brak ocen
Rotolo al quark e fragole
1óra 30p
Crostata di marmellata
1 Std. 10 Min