![Torrone alle mandorle Torrone alle mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5AED3FD-C4FF-4394-97A3-22A3683F9A54/Derivates/F9768956-F6C9-4524-80D8-8D1ABC6E005A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di mandorle crude, pelate
- 250 g di zucchero
- la scorza di limone (di 1 limone)
- 1 cucchiaino di cannella in polvere + q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 550 g
- Kalorie
- 7251 kJ / 1740 kcal
- Białko
- 33.14 g
- Węglowodany
- 378.93 g
- Tłuszcz
- 10.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchero a velo
5min
Zucchero vanigliato
72 godz.
Parmigiano grattugiato
5min
Spumone al caffè
15min
Pasta di mandorle
Brak ocen
Pasta choux
2h
Torta gelato estiva
4h 50 min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 godz.
Canestrelli
Brak ocen
Cannoli alle nocciole
Brak ocen
Pesto di basilico
10min
Pesto alla genovese
10min