Rotolo al cioccolato e arancia

Rotolo al cioccolato e arancia

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

L'impasto per il rotolo
  • uovo intere
    4
  • tuorli d'uovo
    2
  • di zucchero
    110 g
  • di burro
    120 g
  • di farina
    100 g
  • di lievito in polvere (½ bustina)
    1 cucchiaino
La mousse al cioccolato
  • di panna con il 35% di grassi molto fredda
    150 g
  • di cioccolato fondente, 70% di cacao a pezzi
    180 g
  • uovo intere
    3
  • di zucchero
    40 g
  • di succo d'arancia
    20 g
  • scorza d'arancia di 1/2 arancia, tritata
La crema al burro
  • uovo intere
    2
  • di zucchero
    70 g
  • di acqua di fiori d'arancio
    15 g
  • di burro freddo
    175 g
  • di cacao amaro in polvere
    5 g
  • di zucchero a velo
    5 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 574 kcal / 2387 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...