Rotolo al cioccolato e arancia

Rotolo al cioccolato e arancia

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
10 porzioni

Składniki

L'impasto per il rotolo
  • 4 uovo intere
  • 2 tuorli d'uovo
  • 110 g di zucchero
  • 120 g di burro
  • 100 g di farina
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere (½ bustina)
La mousse al cioccolato
  • 150 g di panna con il 35% di grassi molto fredda
  • 180 g di cioccolato fondente, 70% di cacao a pezzi
  • 3 uovo intere
  • 40 g di zucchero
  • 20 g di succo d'arancia
  • scorza d'arancia di 1/2 arancia, tritata
La crema al burro
  • 2 uovo intere
  • 70 g di zucchero
  • 15 g di acqua di fiori d'arancio
  • 175 g di burro freddo
  • 5 g di cacao amaro in polvere
  • 5 g di zucchero a velo

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 574 kcal / 2387 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...