Wersje kompatybilne
Frango satay com abóbora, brócolos e espelta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 1 c. chá de azeite
- 2 pitadas de sal
- 300 g espelta
- 600 g brócolos, só os floretes (3-4 cm aprox.)
- 75 g amendoim torrado em óleo ou seco c/ sal
- 600 g leite de coco
- 30 - 45 g sumo de lima (2 unid. aprox.)
- 45 g mel
- 45 g molho de soja
- 3 c. chá de caril em pó
- 45 g manteiga de amendoim
- 500 g abóbora Hokkaido cortada em cubos (2 cm aprox.)
- 500 g peito de frango cortado em cubos (2 cm aprox.)
- Coentros picados q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2851.5 kJ / 681.5 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 559.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz integral
55min
Ghee
1h 5min
Tarte de farinha de grão e cebola roxa com salada morna
1h 5min
Carne Piemontesa em Slow cooking (Bollito)
4 godz. 10 min
Ghee
2 Std. 10 Min
Piza de batata-doce
1h 5min
Pasta de grão de bico (homus)
40min
Salada de beterraba
10min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45min
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1h
Chucrute branca ou roxa
144 Std.
Salada de bulgur, feijão e atum
45min