Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas
TM6 TM5 TM31

Fritata de bulgur, acelga e ervas aromáticas

4.1 (13 ocen)

Składniki

  • 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa, coentros, manjericão, aneto, hortelã, etc.)
  • 800 g água
  • 1 ¼ c. chá de sal
  • 100 g bulgur
  • 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
  • 1 dente de alho
  • 300 g acelga cortada em pedaços
  • 150 g queijo ricota
  • 6 ovos
  • 100 g leite

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
1160.3 kJ / 277.3 kcal
Białko
12.7 g
Węglowodany
19.8 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
4 g
Sód
708.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy