Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g mistura de ervas aromáticas frescas (salsa, coentros, manjericão, aneto, hortelã, etc.)
- 800 g água
- 1 ¼ c. chá de sal
- 100 g bulgur
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 dente de alho
- 300 g acelga cortada em pedaços
- 150 g queijo ricota
- 6 ovos
- 100 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1160.3 kJ / 277.3 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 708.4 mg
Alternatywne przepisy
Moussaka vegetariana
1 Std. 10 Min
Tarte de polenta e curgete
50 Min
Folhado de abóbora e queijo azul
1 godz. 20 min
Caril de legumes com bulgur
55 Min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1sa
Hambúrgueres de grão-de-bico e quinoa
10 Min
Hambúrgueres de curgete
45 Min
Crumble de espinafres, feijoca e ricota
50 Min
Falafel de cenoura e sementes de girassol com salada de tomate e hortelã
45 Min
Moussaka de lentilhas
2 Std. 20 Min
Lasanha fresca de beterraba com recheio de espinafres e ricota
1 Std. 15 Min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1 godz. 20 min