Babka pistache et fleur d'oranger

Babka pistache et fleur d'oranger

4.7 57 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 5 min
8 parts

Składniki

  • 40 g de pistaches vertes décortiquées
  • 12 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 150 g de lait
  • 250 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 50 g de sucre en poudre
  • 4 g de sel
  • 50 g de beurre à température ambiante, en morceaux, et un peu pour le moule
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 2 c. à soupe bombées de crème de pistache

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 233 kcal / 975 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...