Baklava vegana

Baklava vegana

4.3 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 unidades

Składniki

  • 200 g de pistachos pelados (sin sal)
  • 400 g de azúcar
  • 150 g de nueces peladas
  • 2 ¼ de cucharada de canela molida
  • 100 g de aceite de oliva para pincelar
  • 350 g de masa filo (aprox. 8 hojas)
  • 300 g de agua
  • 150 g de jarabe de arce
  • 2 cucharadas de piel de naranja rallada
  • 3 cucharaditas de agua de rosas
  • 3 cucharaditas de zumo de limón

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 241 kcal / 1009 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 31.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 69.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...