Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo (aprox. 400 g)
-
2
cucharadas de coñac
lub 2 cucharadas de brandy - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1500 g de agua
- 10 g de zumo de limón
- cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1406.5 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 857 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48 godz.
Crema de foie con huevo a baja temperatura
45 min
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 min
Helado de pimientos del piquillo confitados con ajoblanco
4h 15min
Salsa bearnesa (Espesar)
20 min
Bacalao a baja temperatura con patatas rotas (Al vacío)
1 Std. 50 Min
Mantequilla Café de París
10min
Foie de pato
33h
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1h 10min
Paté de higaditos al oporto con higos
5óra 15p
Terrinas de foie trufado
74h
Salsa bechamel (Espesar)
15min