Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo (aprox. 400 g)
-
2
cucharadas de coñac
lub 2 cucharadas de brandy - 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 1500 g de agua
- 10 g de zumo de limón
- cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1406.5 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 857 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Concentrado de caldo de carne
45 min
Chalota caramelizada (250 g)
25 min.
Foie de pato
33u.
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2óra 20p
Chalota caramelizada (100 g) en mitades
20 Min
Tomate frito
25 min.
Concentrado de caldo de carne y verduras (Cocción lenta)
3h
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Cebolla caramelizada (500 g)
40 Min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 Min
Ensalada de endibias, palmitos y salsa roquefort
45 min