Walliser Rösti mit Birnenkompott

4.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Kartoffeln, festkochend geschält, halbiert oder geviertelt
    800 g
  • Bratbutter
    3 EL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    200 g
  • Birnen geschält und entkernt, in Würfeln
    750 g
  • Safranpulver
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    20 g
  • Zucker
    15 g
  • Salz
    1 Prise
  • Raclettekäse (4 Scheiben)
    320 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1153.3 mg
Białko 25.1 g
Kalorie 2998.1 kJ / 716.6 kcal
Tłuszcz 37.1 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 21.5 g
Węglowodany 75.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...