Urządzenia i Akcesoria
Walliser Rösti mit Birnenkompott
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Kartoffeln, festkochend geschält, halbiert oder geviertelt800 g
-
Bratbutter3 EL
-
Salz1 ½ TL
-
Wasser200 g
-
Birnen geschält und entkernt, in Würfeln750 g
-
Safranpulver2 Prisen
-
Zitronensaft20 g
-
Zucker15 g
-
Salz1 Prise
-
Raclettekäse (4 Scheiben)320 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1153.3 mg
Białko
25.1 g
Kalorie
2998.1 kJ /
716.6 kcal
Tłuszcz
37.1 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
21.5 g
Węglowodany
75.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kantons Rösti
5 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Poulet in cremiger Senfsauce
40 min
Meatballs in Tomatensauce
1 godz. 10 min
Käse-Knöpfli
35 min
Steinpilz-Risotto
45 min
Fruchtwähe
1 godz. 10 min
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 min
Kafi Guetzli
12 godz.
Peperoni-Risotto
35 min
Peperonisauce mit Bratwurstbällchen
30 min
Rindshuftsteaks mit Schmorzwiebel-Stampf und Sherry-Sauce
50 min
Käse - Gipfeli
40 min
Knoblauch-Kartoffel-Tätschli
45 min