Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
rametto di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
lub 1 rametto di prezzemolo, gli aghi lavati ed asciugati - 100 g di patate a pasta farinosa a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- ½ - 1 spicchio di aglio senza anima (opcjonalnie)
- 100 g di acqua
- 300 g di ceci secchi ammollari in acqua per 24 ore (vedere consigli)
- 6 cucchiai di farina tipo 00 (150 g) + q.b.
- 1 uovo
- 100 g di pangrattato + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 pizzico di pepe
- 3 - 4 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1853 kJ / 443 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 69.2 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Polpettine di ceci
1h 5min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Polpettine di ceci e fagiolini
1h 20min
Burger di ceci al rosmarino
20 min
Polpettone vegetariano
1h 30min
Polpette di fagioli e rosmarino
20 min
Polpette spinaci e mozzarella
45min
Polpettine di spinaci e ricotta
30min
Frittata con il Egg poacher
Nenhuma avaliação
Insalata di barbabietola con rafano
10 min
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35min
Burger di soia e lenticchie
45min