Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparare il vitello
- 900 g di acqua
- 80 g di carota a pezzi (1 carota)
- 60 g di gambo di sedano a pezzi
- 60 g di cipolla a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di carne di vitello magatello in un solo pezzo
Preparare la salsa tonnata
- 300 g di olio di arachidi
- 200 g di tonno in scatola, sott'olio
- 4 filetti di acciuga, sott'olio (10 g)
- 40 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati
- ½ limone, il succo (30 g)
- 1 cucchiaio di aceto
- 3 tuorli a temperatura ambiente
Terminare la preparazione
- 1 carota tagliata a nastro con il pelapatate o a fettine sottili (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2711 kJ / 648 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 57.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Roastbeef
55 Min
Filetto di maiale in salsa di senape
30 Min
Polenta
1h
Roastbeef
35 Min
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1 Std. 30 Min
Vitello tonnato
25u. 30min
Vitello tonnato
25u. 30min
Torta di pane
1 godz. 20 min
Vitello tonnato rivisitato (TM6)
5h
Salsa tonnata
20 min
Roastbeef in salsa verde
40 min
Brasato al vino rosso a Cottura Lenta
13h