Vitello tonnato

Vitello tonnato

4.9 76 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 porzioni

Składniki

Preparare il vitello
  • 900 g di acqua
  • 80 g di carota a pezzi (1 carota)
  • 60 g di gambo di sedano a pezzi
  • 60 g di cipolla a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 600 g di carne di vitello magatello in un solo pezzo
Preparare la salsa tonnata
  • 300 g di olio di arachidi
  • 200 g di tonno in scatola, sott'olio
  • 4 filetti di acciuga, sott'olio (10 g)
  • 40 g di capperi sotto sale sciacquati e dissalati
  • ½ limone il succo (30 g)
  • 1 cucchiaio di aceto
  • 3 tuorli a temperatura ambiente
Terminare la preparazione
  • 1 carota (opcjonalnie) tagliata a nastro con il pelapatate o a fettine sottili

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 648 kcal / 2711 kJ
Białko 31.5 g
Tłuszcz 57.4 g
Węglowodany 1.3 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...