Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
mazzetto di erbe aromatiche miste, fresche, le foglioline lavate ed asciugate (rosmarino, salvia, alloro)
(opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di erbe aromatiche miste, secche (opcjonalnie) - 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 2 cucchiaini di sale
- ½ cucchiaino di grani di pepe nero (o in polvere)
- 700 g di carne di manzo tipo scamone, in un solo pezzo
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 60 g di cipolla a pezzi
- 50 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 5 - 6 chiodi di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 502 kJ / 120 kcal
- Białko
- 25.4 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roastbeef in salsa verde con patate
40min
Purea di patate
45min
Vitello tonnato
2h 45min
Dado di carne
45min
Roastbeef
35min
Polpettine al sugo con purea di patate (8 porzioni)
1h 30min
Polpette al sugo
45min
Polenta
1h
Arrosto di lonza con purè di patate
1h 30min
Vitello tonnato
25h 30min
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Polenta
1h