![Gyoza Gyoza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2afb9dc64b8b68911fa5b8b7f499eed4/Derivates/6c9ce66ee649ff1ad409e4165ccd7a9be5c2bc4d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 120 g di farina tipo 0
- 60 g di farina tipo 00
- 100 g di acqua calda (non bollente)
- 20 g di olio di sesamo
Salsa
- 1 pezzo di zenzero, radice fresca, pelata
- 50 g di aceto di riso
- 50 g di salsa di soia
- 1 cipollotto a fettine sottili
- 1 cucchiaino di olio di sesamo
- 2 pizzichi di peperoncino rosso secco
Ripieno
- 800 g di acqua + q.b.
- 100 g di cavolo, a pezzi (5-6 cm)
- 1 - 2 centimetri di zenzero, radice fresca, pelata
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 5 rametti di erba cipollina fresca a pezzi
- 3 cipollotti in quarti
- 300 g di carne trita di maiale
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 cucchiaino di olio di sesamo
- 2 cucchiaini di salsa di soia
- 2 cucchiaini di aceto di riso
- 2 cucchiaini di farina di riso
- 1 - 2 cucchiai di olio di sesamo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 169.7 kJ / 40.6 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 139.4 mg
Alternatywne przepisy
Uramaki (per 1 persona)
1ч. 30 мин.
Pulled Pork con panini al vapore
3ч.
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Ramen giapponese (TM6)
5h
Pad thai
45min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1 godz. 5 min
Panini al vapore con pancia di maiale e cavolo rosso (Gua Bao)
1h 20min
Babaganoush
40min
Involtini primavera
1h 15min
Spaghetti di riso gamberi e verdure
35min
Ravioli cinesi
1h
Falafel di ceci con salsa allo yogurt
40min