Orzo-Schinken-Pasta mit Rucolapesto

Orzo-Schinken-Pasta mit Rucolapesto

4.0 321 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

Pesto
  • Parmesan in Stücken
    40 g
  • Pinienkerne
    10 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rucola
    40 g
  • natives Olivenöl
    60 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
Orzo-Schinken-Pasta
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Porree in Stücken
    150 g
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Wasser
    550 g
  • Salz
    1 TL
  • Erbsen, TK
    100 g
  • Schinken, gekocht in Scheiben, in Würfel geschnitten (2 cm)
    150 g
  • Nudeln trocken (Sorte Orzo)
    250 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 23 g
Kalorie 2438 kJ / 582 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...