Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 1260 g di acqua
- 70 g di strutto
- 500 g di farina di semola di grano duro
- 10 g di sale
Ripieno
- 500 g di patate, pelate
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 pomodori secchi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 500 g di salsiccia di maiale fresca, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4632.9 kJ / 1107.3 kcal
- Białko
- 34.6 g
- Węglowodany
- 118.8 g
- Tłuszcz
- 58.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.1 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 2223.4 mg
Alternatywne przepisy
Frittatina alle zucchine
30min
Tortilla di patate al vapore (TM6)
45min
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Barchette ripiene di insalata uova e tonno
40min
Avocado ripieno e insalata di pomodori
30min
Insalata di finocchi con arance e pinoli
20min
Zavata carsolina
5h
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min
Uova alla triestina
30min
Patate gratinate al formaggio
2 Std.
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.