Dinkelkranz mit Halloumi, Preiselbeeren und Rosmarin

Dinkelkranz mit Halloumi, Preiselbeeren und Rosmarin

3.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 Scheiben

Składniki

  • Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Trockenhefe
    1 TL
  • Öl
    60 g
  • Milch
    150 g
  • Honig
    30 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 TL
  • Halloumi in Stücken
    250 g
  • Schalotten halbiert
    80 g
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Eigelb
    1
  • Wasser
    1 EL
  • Wild-Preiselbeeren zum Servieren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Sód 262 mg
Białko 11 g
Kalorie 1318 kJ / 315 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...