
Urządzenia i Akcesoria
Gyros-Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Portionen
Składniki
-
Reis, parboiled250 g
-
Wasser500 g
-
Öl1 EL
-
Salz2 TL
-
Knoblauchzehen4
-
Zwiebeln halbiert2
-
rote Paprika in mundgerechten Stücken1
-
gelbe Paprika in mundgerechten Stücken1
-
Zucchini in mundgerechten Stücken150 g
-
Sahne200 g
-
stückige Tomaten, aus der Dose200 g
-
Balsamico, dunkel1 EL
-
Zitronensaft2 - 3 Spritzer
-
Weinbrand (z. B. Metaxa)100 g
-
Zucker1 TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Oregano1 TL
-
Speisestärke10 g
-
Gyros-Geschnetzeltes fertig gewürzt800 g
-
Feta grob zerbröselt200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
723 kcal /
3026 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
23 g
Sód
1179 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy