Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¼ de sandía bien roja de aprox. 1 kg
- 2 - 3 kiwis
- 2 - 3 melocotones naranjas
- 2 - 3 tomates pera bien rojos
- 1 - 2 remolachas cocidas
Salmorejo de sandía
- 100 g de aceite de oliva
- ½ diente de ajo
- 600 g de tomates pera (con los recortes reservados) en trozos
- 100 g de miga de pan blanco del día anterior en trozos
- 10 - 15 g de vinagre
- 1 cucharadita de sal
Montaje y presentación
-
300
g de queso fresco en dados (1,5 cm)
lub 300 g de queso feta en dados (1,5 cm) - de aceite de oliva aromatizado (aceituna negra, orégano, albahaca, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2023 kJ / 484 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 1099.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabacín y aguacate
30 min
Gazpacho de aguacate
10 min
Salmorejo de fresas
30 min
Gazpacho de mango con huevo de codorniz, aguacate y lascas de salmón
30 min
Gazpacho de melón
15 Min
Gazpacho de albaricoques
1h 15min
Gazpacho de melón
10 min
Salmorejo de mango con bastones de berenjena crujiente
50 min
Crema fría de melón y manzana al aroma de limón y menta
5 Min
Gazpacho de mango
15 Min
Gazpacho de manzana verde
10 min
Sopa fría de melón
10 min