
Wersje kompatybilne
Salade chaude de choux de Bruxelles à la mangue, avocat et œufs pochés
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes coupées en 2
- 150 g de mangue, mûre 60 g en morceaux et 80 g en fines tranches
- 150 g d'avocat 60 g en morceaux et 80 g en fines tranches
- 2300 g d'eau
- 25 g d'huile d'olive
- 60 g de vinaigre balsamique blanc
- 1 ½ c. à café de sel
- ½ - ¾ c. à café de poivre blanc moulu
- 300 g de choux de Bruxelles coupés en deux ou en quartiers
- 200 g de chou-fleur en rosaces (2 cm)
- 200 g de brocolis en rosaces (2 cm)
- 100 g de chou frisé en lanières (2 cm), branches et grosses veines retirées
- 50 g de vinaigre blanc
- 4 oeufs réfrigérés
- 4 c. à café de graines de lin
- 4 c. à café de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 257.4 kcal / 1076.9 kJ
- Białko
- 8.6 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 963.1 mg