Urządzenia i Akcesoria
Brytyjskie zakręcone pączki (Yum Yums)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 sztuk
Składniki
-
220 g wody
-
1 jajko
-
2 łyżeczki suchych drożdży25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 łyżki wódki1 łyżka spirytusu rektyfikowanego 96%
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g cukru
-
1 szczypta soli
-
90 g masła zmrożonego, pokrojonego w 5 mm plastry (patrz wskazówka)
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
200 g cukru pudru
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
44 mg
Białko
3 g
Kalorie
854 kJ /
204 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TŁUSTY CZWARTEK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2 godz. 30 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Mini pączki jabłkowo-cynamonowe
1 godz. 55 min
Oponki drożdżowe z pomarańczową nutą
2 godz. 15 min
Mini pączki na serku homogenizowanym
25 min
Pączki hiszpańskie (gniazdka)
2 godz. 15 min
Oponki (bez cukru)
45 min
Rosyjskie puszyste faworki (Taratuszki)
40 min
Faworki na żółtkach z piwem
2 godz. 30 min
Oponki serowe
45 min
Ciasto zebra
1 godz. 35 min
Pączki
1 godz. 20 min